Töltsd le az ingyenes PDF-et!

Tartalomjegyzék

Az ügyfél

A Café English egy újfajta módszertant kínáló nyelviskola, ahol barátságos környezetben, könnyedén és hatékonyan lehet angolt tanulni. A hagyományos, nyelvtan-központú nyelvtanulási módszerek kellemetlen tapasztalatai után az alapító úgy gondolta, hogy más megközelítéssel próbálkozik és gyakorlatba ülteti át elképzelését.

A kihívás

A feladat, amivel szembe néztünk, az volt, hogy a márka értékeit hitelesen átültessük a digitális világba, miközben a szignifikáns bevételnövekedésre is törekszünk.

A megoldás

Kezdetnek készítettünk egy vadonatúj weboldalt, mely nagy hangsúlyt fektet a pozitív felhasználói élményre, és amely lehetővé teszi egy újra gondolt szolgáltatás, az ingyenes online konzultáció foglalását. A rendszer nem csupán a potenciális vásárlóknak kedvez, de a belső folyamatokat is optimalizálja, hiszen a foglalások automatikusan szinkronizálva vannak a nyelviskola naptárával, így valós időben láthatóak a szabad helyek, illetve a konzultációk időpontjai.

A felhasználói tesztelést követően validáltuk a weboldalt, megbizonyosodtunk róla, hogy el tudja látni célját. Ezek után rátértünk a digitális marketing stratégia hirdetési szakaszára. A Café English próbálkozott már korábban fizetett digitális megjelenésekkel, a Google és Facebook Ads használatával, de az eredmények nem feleltek meg az elvárásoknak. A korábbi stratégiát és eredményeket elemeztük első lépésként, hogy megértsük, hogyan érhetünk el jobb hatást.

A Google marketing eszközeit felhasználva újraterveztük a teljes kampánystruktúrát, új kategóriákat hozva létre és kiterjesztve a kulcsszavak összességét, ezáltal megszólítva egy szélesebb felhasználói kört. A kampányokat a különböző tanfolyamok szerint is csoportosítottuk, amely lehetővé tette, hogy olyan hirdetéseket hozzunk létre, ami az egyes konkrét Buyer Personak számára releváns. Az új stratégiának köszönhetően jobb rálátással bírtunk az egyes kulcsszó-csoportok teljesítményére. A szélesebb körű kulcsszavak elemzéséből több adat nyerhető ki, amely folyamatosan használható a kampányok optimalizálásra, pontosítására.

A Facebook Adsben, egy célcsoport A/B teszt végrehajtása nyomán, tisztább képet kaptunk arról, hogy mely közönségek lehetnek értékesebbek a nyelviskola számára. A már meglévő diákokból negatív célcsoportot képeztünk, hogy a rendelkezésre álló büdzsét hatékonyabban költhessük el. A hirdetési keretnek jelentősebb részét fordítottuk remarketingre, ezzel lehetővé téve a Café English számára, hogy azokra a potenciális vásárlókra fektessen nagyobb hangsúlyt, akik korábban már érdeklődtek a márka iránt, de még nem jelentkeztek képzésre. Egy további kiemelkedő célcsoport, melyet felhasználtunk, egy look-alike célcsoport, azaz olyan emberek, akik hasonló ismeretőjegyekkel rendelkeznek, mint a már meglévő diákok.

Az eredmény

4 hónap elteltével, miután meghatároztuk és elkezdtük kivitelezni az új digitális stratégiát, folyamatosan optimalizáltuk a kampányokat és hasznosítottuk az újabb és újabb elemzések eredményeit, az érdeklődők számát sikerölt 275%-kal növelni. Úgy gondoljuk, hogy ami lehetővé tette ezt az eredményt, az a célok egyértelmű meghatározása és a felhasználó-központú website kialakítása, mely képes volt hatékonyan támogatni ezeket a célokat.

Nézze meg a weboldalt!

Szeretné, hogy az Ön vállalkozásának is segítsünk?

Vegye fel a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként az ehhez hasonló cikkekről. Havonta legfeljebb egyszer küldünk emailt és ígérjük, hogy nem spamelünk.

Köszönjük! A feliratkozás sikeres volt.
Hoppá! Sajnos nem sikerült.

További cikkek