Összefoglaló

Az EEG mindkét alapítója az oktatás területén dolgozott. Pályafutásuk során rájöttek, hogy szükség van egy olyan külföldi oktatási szolgáltatásra, amely nem csak nagyszerű lehetőségeket kínál, hanem végigvezeti ügyfeleit a tapasztalatokon, biztosítva, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a befektetett idejükből, és ne merüljenek el csupán a szervezésben. Így született meg az Education Europe Group ötlete.

A kihívás egy olyan márka létrehozása volt, amely releváns tud lenni globális környezetben Dél- Amerikától Ázsiáig, a B2B és a B2C területen egyaránt.

Lefektettük az alapokat egy márkastratégia megalkotásával, és megterveztünk egy sokoldalú márkaidentitást, amely fiatalos és friss lehet, amikor a fiatal diákokhoz szól, és komolyabb az iskolák és az utazási irodák irányában, mindezt úgy, hogy hű marad a célhoz:

megbízható módon tapasztalatot biztosítani a globális környezetben tanulni vágyó ügyfelek számára, segíteni nekik, hogy inspirálva érezzék magukat és ismereteket szerezzenek.
Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

Az EEG két alapítója, Gabi és Haoxin egy különleges elképzeléssel fordult hozzánk: szerettek volna a világ különböző tájairól, de elsősorban Dél-Amerikából és Kínából származó tanulóknak remek oktatási lehetőségeket biztosítani Európában.

Az volt a tervük, hogy a diákokkal közvetlenül, és a helyi középiskolákon, utazási irodákon és más partnerszervezeteken keresztül is tudjanak együttműködni.

Olyan márkát kellett létrehoznunk, amely ugyanolyan releváns lehet São Paulóban, mint Pekingben, és képes megszólítani a fiatal diákokat és az iparban dolgozó szakembereket egyaránt.

Megoldás

Ennek elérése érdekében először meg kellett határoznunk az EEG céljait és értékeit, valamint a lehetséges ügyfelek körét. Mivel ez a kör eléggé változatos volt, rájöttünk, hogy sokoldalú és dinamikus márkaidentitást kell létrehoznunk.

Fontos volt, hogy kitűnjünk a túlzsúfolt, meglehetősen egysíkú oktatási-utazási területen, és bemutassuk, hogy az EEG egy másfajta szolgáltató, olyan, amely az ügyfelei minden igényét kielégíti a megfelelő lehetőség kiválasztásától kezdve a kiutazás és a külföldi élet során is egészen addig a napig, amíg az ügyfél biztonságosan haza nem ér.

Eredmény

Olyan márkaidentitást alkottunk meg, amely dinamikus és könnyen alkalmazkodik minden helyzethez és körülményhez, képes kiemelkedni a tömegből, ha szükséges, képes beolvadni és megfelelni az elvárásoknak, ha szükséges, mindeközben hű marad az alapvető értékeihez.

Megterveztük a márkát képviselő anyagok teljes csomagját a névjegykártyáktól a közösségi médiás szereplésig, így a márka készen áll jobbá, élvezetesebbé és hatékonyabbá tenni az oktatást.

Vízió

A két alapítót megismerve és ambícióikat megtapasztalva biztosak vagyunk benne, hogy az EEG az iparágban jól ismert márkává fog válni.

Bízunk benne, hogy a vállalkozás sikeres lesz, és talán újra dolgozhatunk majd együtt a fejlődésének következő szakaszában.

« Vissza az összes munkához