Összefoglaló

Ez a gyermekfodrászat már jól működő vállalkozás volt Budapest II. kerületében. Sok környékbeli család életének részévé vált, a gyerekek nem voltak hajlandók elviselni egy hajvágást sehol máshol.

Miután csaknem egy évtizedig vezette a sikeres és nagyra értékelt vállalkozást, a tulajdonos úgy döntött, ideje bővülni, hogy más környéken élők is élvezhessék az élményt. Arra a következtetésre jutott, hogy ennek legjobb módja egy franchise létrehozása lenne.

Ebben a projektben az volt a kihívás, hogy megállapítsuk azokat a tényezőket, amelyek egyedivé tették a légkört, létrehozzunk egy márkastratégiát, ami lehetővé teszi a terjeszkedést, és ezt alkalmazzuk egy mérhető, jól meghatározott, ugyanakkor nem korlátozó márkaidentitásra.

A munkánk lehetővé tette a márka számára, hogy túlnőjön az eredeti vállalkozáson és sikeresen megnyissa az első franchise üzletét.

Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

A fodrászatot egy anya alapította, akinek elege lett a gyermekek számára akkoriban kínált hajvágási lehetőségekből. Számos nagyszerű megoldást látott, mialatt beutazta Amerikát, és elhatározta, hogy az egyiket megvalósítja a szülővárosában, Budapesten. Így született meg a Tincses Sziget 2008-ban.

Az elmúlt évtizedben az alapítónak mindig eltökélt szándéka volt, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa az ügyfeleinek, a gyerekeknek és természetesen a szüleiknek is. Ambíciója és személyisége a fodrászat minden aspektusában megmutatkozott, jó érzékkel létrehozott egy márkát, amely ismertté vált a helyi közösségben és valóban megbecsült lett.

Egy olyan vállalkozást megpróbálni felduzzasztani, ami ennyire kapcsolódik az alapító személyéhez, mindig nagyon kockázatos. Képesek lehetünk megidézni az eredeti üzlet varázsát? Hogyan lehet megakadályozni, hogy az üzletlánc elveszítse a báját és közönséges termékké váljon?

Megoldás

Rendkívül fontos volt számunkra, hogy meggyőződjünk arról, hogy megértettük az alapító és a márka minden szempontját, mielőtt bármibe is belekezdünk. Úgy döntöttünk, az lenne a legcélszerűbb, ha gyakran ellátogatnánk az üzletbe, sokat beszélgetnénk a tulajdonossal és természetesen a vendégekkel is.

Csak egy hónapnyi megfigyelés és tucatnyi beszélgetés után mertünk belevágni a márkastratégia felállításába.

Meghatároztuk a márka célját és piaci elhelyezkedését, azonosítottuk a legértékesebb vásárlókat és az alapvető értékeket.

Ezután átalakítottuk a márkaidentitását. Kulcsfontosságú volt, hogy a márka ismerős maradjon, ugyanakkor modernebb és skálázhatóbb megjelenést és hangulatot teremtsen. Szerettük volna lefektetni a kommunikáció alapszabályait olyan módon, hogy a jövőbeli franchise tulajdonosok azonnal képesek legyenek elfogadni őket és a márkát magukévá tenni.

Ugyanakkor fontos volt, hogy az új márkát bővítésre tervezzük, ügyelve arra, hogy elég rugalmas legyen egyetlen, vagy akár száz üzlet kiszolgálásához is.

Eredmény

Segítségünkkel megszületett az új márka az első franchise üzlettel együtt. Az új helyszín az alapító értékeit tükrözte, nem csak megjelenésében, hanem abban is, ahogyan az üzlet működött, ahogy az ügyfeleket kezelték és ahogy az alkalmazottak viselkedtek.

A célunk az volt, hogy segítsünk több gyermeknek és szülőnek megtapasztalni egy különleges élményt, pontosan úgy, ahogy az üzlet alapítója eredetileg megálmodta. Az új ügyfelek, a franchise tulajdonosok és az alapító visszajelzései szerint sikerült elérnünk a célunkat.

Az első franchise tulajdonos (balra) és az alapító (jobbra) az első franchise üzlet megnyitásakor

Vízió

Ez a projekt különleges volt számunkra, mivel személyes kapcsolatban álltunk az alapítóval és csapatával. Csodáljuk azt a munkát, amely egy ilyen elismert vállalkozás létrehozásához szükséges, és kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy részt vehetünk a népszerűsítésében.  

Bízunk benne, hogy dolgozhatunk még együtt a Tincses Szigettel, és segíthetünk örömet okozni még több gyerekek és szülőnek egész Magyarországon.

« Vissza az összes munkához