Összefoglaló

A Bitmist egy B2B szolgáltató, amely az értékesítés automatizálására összpontosít. Egy folyamatban lévő marketingprojekt révén kapcsolódtunk be – felismerték, hogy a hatékony marketing érdekében tudniuk kell, hogy kik is ők valójában, és kit szolgálnak ki.

Segítettünk nekik tisztázni értékeiket és célperszónáikat, lehetővé téve számukra, hogy egyértelműen kommunikáljanak a megfelelő üzenetekkel és a megfelelő vizuális identitással. Végül kialakítottuk új weboldalukat, úgy, hogy megfeleljen az újonnan kialakított márkának.

Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

Ebben a projektben egy partnercégen – egy marketing ügynökségen – keresztül vettünk részt, amelynek feladata egy online lead-generáló rendszer kialakítása volt a Bitmist számára. Hamar rájöttek, hogy hiányzik egy darab a kirakósból: nem tudták hatékonyan hirdetni a céget, mivel fogalmuk sem volt, mit mondjanak, és kinek. A Bitmist lényegében csak egy Salesforce bevezető cég volt a sok közül - nem volt igazi márkájuk.

A mondandójuk nem volt elég következetes, a célközönségük túl széles volt. Mindezek ellenére elég jól ment a vállalkozás – de növekedésük lassú volt, és segítségre volt szükségük a következő lépéshez.  

A kihívás része volt, hogy megmutassuk az alapítóknak, hogy ahhoz, hogy végül hatékony marketingrendszert kaphassank, először hátrafelé kell tenni egy lépést.

Aztán jött az igazi kihívás - azonosítani a Bitmist értékekeit és az igazi rajongóit.

Megoldás

Annak érdekében, hogy egységes üzenetet hozzunk létre, mélyre kellet ásnunk, és azonosítani, hogy mi tette a vállalatot különlegessé.

Először közelebbről szemügyre vettük az ügyfeleiket. A marketing ügynökséggel együttműködve mélyinterjúkat készítettünk a korábbi ügyfelek széles körével.

Megállapításaink alapján meg tudtuk határoznni a makro perszónákat, és több mikro perszónát a célközönség tekintetében.

Ennek az új információnak a segítségével, valamint az alapítókkal folytatott több megbeszélés folyamán azonosítottuk azokat az alapvető értékeket, amelyek a Bitmistet egyedivé teszik.

Miután volt egy megbízható stratégiánk, már tudtuk, hogyan tervezzük újra a márka identitását. Újraterveztük a vizuális identitásukat, és a marketingügynökséggel szorosan együttműködve meghatároztuk a központi üzenetüket.

Ez nem volt teljes újratervezés, abban az értelemben, hogy a vállalat nem akart megválni a múltjától. Már volt némi hírnevük; a cél az volt, hogy erőfeszítésüket oda összpontosítsák, ahol a legnagyobb valószínűséggel értékelik azt. Ezért megtartottuk az eredeti identitás néhány jellemzőjét.

Megtartottuk a logót és az alapszíneket, de hozzáadtunk néhány világosabb színt, hogy frissebb megjelenést kapjon - az újonnan meghatározott perszónáknak megfelelően. Dekonstruáltuk a logót, és az így kapott absztrakt alakzatokat használtuk az új vizuális identitás részeként. Terveztünk néhány egyedi ikonok is, valamint frissítettük a képi világot.  

Végül újraterveztük a honlapjukat a marketingügynökség kutatásai alapján. Közösen hoztuk létre az új információs architektúrát és elrendezést. A cél egy értékesítés-központú oldal készítése volt, egyértelmű, jól irányzott üzenetekkel, hogy azonnal megragaja megfelelő látogató figyelmét.

Eredmény

A projekt mérhetően sikeresnek bizonyult. A marketing ügynökség jól tudta használni az általunk lefektetett alapokat egy online lead generáló rendszer megtervezésére és működtetésére - a megfelelő tartalommal, a megfelelő emberekre célozva.

Több csatorna felhasználásával, mint például a Google Ads és a LinkedIn, képesek voltak forgalmat vezetni a webhelyre, és számos konverziót előállítani - alapítása óta először, a Bitmist megbízható rendszerrel rendelkezett az érdeklődők generálásához, az értékesítés növeléséhez és a vállalat növekedéséhez.

Vízió

Izgatottan várjuk a Bitmist jövőjét, és reméljük, hogy újra együtt tudunk működni, ha úgy döntenek, hogy tejeszkednek a nemzetközi piacokon.

« Vissza az összes munkához