Összefoglaló

A Café English egy beszédközpontú nyelviskola Budapesten, amelyet 2017-ben alapítottak. Az alapító elképzelése az volt, hogy olyan helyet hozzon létre, ahol az emberek könnyedén fejleszthetik mindennapi angol nyelvtudásukat, ahol a diákok barátokká válnak és minden alkalommal újult izgalommal érkeznek.

Abban az időben, amikor bekapcsolódtunk, az iskolának körülbelül 100 tanulója volt, akik közül sokan nagyon ragaszkodtak az alapító egyedi tanítási módszeréhez, személyiségéhez és az órákon létrehozott légkörhöz.

A feladatunk az volt, hogy megértsük, mi vezérli ezt a kötődést, és hogyan lehet skálázhatóvá tenni, átvinni más tanárokhoz, végül pedig áthelyezni a digitális térbe.

Egy év közös munka után az iskola több mint kétszeresére növelte a tanulói számát, valamint vállalati ügyfelekre is szert tett, és tovább fejleszti az online tanulási platformját. Bár épp most kezdődött csak az új fejezet, mi máris izgatottak és optimisták vagyunk a jövőt illetően és várjuk az előttünk álló lehetőségeket és kihívásokat.

Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

Egy nyelv elsajátítása, még ha olyan elterjedt is, mint az angol, kihívást jelenthet. Sok kelet-európainak nehézséget okoz a folyékony beszéd annak ellenére, hogy a közoktatásban hosszú évekig tanulják a nyelvet. Sokuknak van nyelvvizsgája, mivel szükséges volt a diploma megszerzéshez vagy egy álláspályázathoz, de nem használják aktívan a nyelvet. Ez a tudás elkopásához vezet, ami miatt aztán mentális blokkok alakulnak ki és az emberek már megszólalni sem mernek, elbizonytalanodnak és feladják.

A legtöbb nyelviskola a klasszikus “tanár elől, diákok a padsorokban” típusú régies tanítási módszert kínálja, ami nem segít a fent említett problémákon. A formális környezet, a nyomás, amit a sok figyelő szem- és fülpár okoz, a legtöbbször pont ellenkezően hat.

Az alapító olyan helyet képzelt el, ahol minden negatív befolyás megszűnik. Barátságos környezetet akart teremteni íróasztalok, tankönyvek, vizsgák és legfőképpen negatív nyomás nélkül. Kidolgozott egy egyéni módszert és ezt a gyakorlatba is átültette: saját otthonában kezdett angolt tanítani magántanulóknak.

Az emberek imádták, több tanulója volt, mint amennyit egyedül tanítani tudott volna, így más tanárokat kezdett alkalmazni és kibérelt egy irodahelységet.

Egy idő után azonban falba ütközött. Képtelen volt tovább fejlődni. A felvett tanárok soha nem tudták ugyanazt a légkört megteremteni, mint ő, és nem tudta bemutatni az iskolája lényegét a leendő tanulóknak. Tisztáznia kellett, hogy mit képvisel a márkája, mind a vállalkozáson belül, mind a külvilág felé.

Megoldás

A márka újratervezéséhez meg kellett értenünk, mi teszi az iskolát egyedivé. Tudtuk, hogy valami különleges rejlik benne, mert a tanulók rendkívüli csodálatot mutattak a Café English módszer iránt.

Egy nagyszerű márka az emberekkel kezdődik, akiket szolgál.

Szerencsére rengeteg Igazi Rajongónk volt a kezdéshez. Szóval megkérdeztük a tanulókat. Körülbelül 50 emberrel beszéltünk, majd leszűrtük a lényeget ezekből a beszélgetésekből.

A talált eredmények alapján azonosítani tudtunk egy mintát. Kezdtük megérteni, miről is szól a Café English.

Az alapítóval együtt tisztáztuk a célt, a küldetést és a jövőképet. Meghatároztuk a márka alapvető értékeit, összehangolva azokat a tanulók igényeivel. Meghatároztuk a cégkulturát és tökéletesítettük a pozicionálást.

Ezután megterveztünk egy új identitást, amely teljes egészében méltó lehet az új értékek kommunikálására.

Végül kifejlesztettük a márkát képviselő anyagokat, egy weboldalt és marketinganyagokat terveztünk szoros együttműködésben a digitális marketing csapattal, és megterveztük egy új helyszín belterét.

Café English website drótváz

Eredmény

Végül minden összhangba került, és készen állt arra, hogy a cég tovább nőjön.

Megteremtettük azokat az alapokat a belső folyamatok meghatározásához, amelyek lehetővé tették az alapító számára, hogy könnyen felvehessen új tanárokat és bízhasson abban, hogy közvetítik az elképzelését a tanulók felé, és az ő módszerét követve barátságos légkört teremtenek, ahol az angoltanulás természetes és felszabadult.  

A megalapozott stratégia segített egyértelművé tenni az alapító számára, hogy kik azok, akik a leginkább értékelik, amit a Café English kínál. Az új identitás összhangban volt az alapvető értékekkel és támogatta a potenciális és meglévő tanulóknak eljuttatott üzenetet.

Ez lehetővé tette az iskola számára, hogy összpontosítsa a marketing törekvéseit, ezáltal megkétszerezve a kampányok hatékonyságát.

Mindemellett annak megértése, hogy a Rajongók mit tartanak a legfontosabbnak, lehetővé tette számunkra, hogy kiemeljük a tanfolyamokat a fizikai térből és átvigyük őket a digitális világba, miközben hasonló élményt nyújtunk, ami azonban megfizethetőbb, skálázható, és hű a Café English módszeréhez.

Vízió

Jelenleg szorosan együttműködünk a Café English céggel a következő lépésen: azon, hogy a módszert szélesebb körben elérhetővé tegyük. Ennek érdekében támogatjuk egy digitális tanulási platform fejlesztését, ahol az előre felépített tanfolyamok lehetővé teszik, hogy bárki bármikor megtapasztalhassa a Café English módszert rendkívül kedvező áron.

Annak ellenére, hogy közös utunknak csak az elején járunk, úgy érezzük, hogy a digitális fejlődés megalapozásával már nagy dolgot vittünk véghez. Akkor vagyunk a leginkább elégedettek a munkánkkal, amikor úgy érezzük, ki tudjuk szolgálni megbízóink ügyfeleit, ami ebben az esetben úgy hisszük, sikerült.

« Vissza az összes munkához