Összefoglaló

A Digisharkot három digitális háttérrel rendelkező vállalat közösen alapította azzal a céllal, hogy segítsen a kis- és középvállalkozásoknak leküzdeni az akadályokat, amelyek a növekedésüket visszatartják. Az ötletet a Covid-19 által okozott drámai változások ösztönözték, amikor sok vállalatnak kellett alkalmazkodnia a digitális munkavégzéshez nagyon rövid időn belül.

A Digishark kész megoldásokat kínál a lead generálás, értékesítés és vállalati működés digitalizálására, holisztikus megközelítést alkalmazva ahelyett, hogy külön próbálná meg kezelni ezeket a fontos üzleti funkciókat. Szükségük volt egy önálló márkastratégiára, identitásra és egy weboldalra, hogy hirdetni tudják az üzenetüket.

Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

Az alapítók felismerték, hogy sok magyar cég alapvetően régimódi, offline módon működik, ami megakadályozza őket abban, hogy minden lehetőségüket kiaknázzák. A vírus a felszínre hozott egy problémát, amely jelen volt már a járvány előtt is. Számos vállalkozást nem üzletemberek, hanem szakemberek alapítanak, akik idővel beleragadnak a mindennapi feladatokba és szem elől tévesztik, hogy miért is alapították a vállalkozásukat.

A Digishark off-the-shelf megoldásokat kínál a lead generálás, az értékesítés és a belső folyamatok digitalizálására, holisztikus megközelítést alkalmazva ahelyett, hogy külön-külön próbálna kezelni ezeket a fontos üzleti funkciókat. Jó ár-érték arányt kínálnak ügyfeleiknek, és viszonylag rövid idő alatt hoznak eredményeket. Szükségük volt egy márkastratégiára, identitásrendszerre és egy weboldalra, amely megfelelaz üzenetüknek.

Megoldás

Bizonytalan időkben mindig nyitni kell és alkalmazkodni az új körülményekhez. Bármit is teszel, fontos, hogy mindig haladj előre, akárcsak a cápa, különben lesüllyedsz az óceán mélyére. Ez a Digishark fő üzenete és így jutottunk el a márka nevéhez.

A megfelelő identitásrendszer létrehozásához szükségünk volt valamire, ami kifejezi az alapvető értékeket: könnyen elérhető, tömegekre szabott, nagy értékű, ugyanakkor professzionális. Továbbá szerettük volna beépíteni a cápa témát anélkül, hogy túl erőltetett vagy elcsépelt lenne.

Miután számos lehetőséget megvizsgáltunk, egy egyszerű embléma mellett kötöttünk ki, amelyen egy cápa uszonya látható a "k" betűbe építve. Ezt az uszony motívumot használtuk az egész identitásrendszeren keresztül, valamint más apró utalásokat (mint pl. harapásnyomok) arra vonatkozóan, hogy egy cápa ólálkodik a közelben.

Weboldalnak egy értékesítésre összpontosító honlapot terveztünk világos, lényegre törő üzenettel és ezt támogató látvánnyal. Hozzáadtunk néhány aloldalt rejtett menüben azok számára, akik részletesebb információkat keresnek.

Eredmény

Az új identitás és weboldal pozitív visszajelzéseket kapott a valódi potenciális ügyfelekkel történő tesztelés során. Izgatottan várjuk a további eredményeket, amikor a vállalkozás 2020 szeptemberében elindul.

« Vissza az összes munkához