Összefoglaló

Het Fietshuys egy kerékpár kereskedő és szerviz központ a külvárosi Amstelveenben, Hollandiában. A boltot két barát alapította, azzal a céllal, hogy ügyfeleiknek a legjobb élményt nyújtsák.

Arra kértek minket, hogy segítsünk a márkaismertség növelésében a közösségükben. Mélyre ástunk, hogy azonosítsuk az alapvető értékeiket, és olyan kampányt terveztünk, amely ezeket online és offline is közli, a közösségi felületektől az OOH hirdetésekig.

Tovább olvasom
No items found.

Kihívás

Het Fietshuys Amstelveenben található, mely egy viszonylag kicsi város Amszterdam közelében, Hollandiában. A helyi közösségnek árulnak és szervizelnek kerékpárokat.

A két alapító elszánt volt, hogy ügyfeleiknek a lehető legjobb várásrlói élményt nyújtsák.

A kihívás az volt számunkra, hogy azonosítsuk azokat az alapvető értékeket, amelyek a Het Fietshuys-t különleges hellyé teszik, és segítsünk nekik egy erőteljes üzenet kommunikálásában, amely a márkaismertséget építi, és új ügyfeleket vonz be.

Megoldás

Ami a Het Fietshuys-t egyedülállóvá teszi, az a kerékpárok iránti szenvedély és az ügyfelek iránti elkötelezettségük. Olyan kampányt akartunk tervezni, amely ezt a filozófiát közvetíti.

A kampány eredetileg csak a helyi buszok oldalán jelent volna meg. Kitaláltunk egy üzenetet, ami különböző szinteken működik:

Need a ride? ("Kell egy fuvar?")

Az első, szó szerinti szinten, azáltal ragadja meg a buszra várakozók figyelmét, hogy egy látszólag triviális kérdést tesz fel - azaz, ha szüksége van egy fuvarra, szálljon fel a buszra.

A második szinten azt sugallja, hogy a Het Fietshuys az a hely, ahová akkor megy az ember, ha szüksége van egy "saját fuvarra" - egy kerékpárra - hogy közlekedni tudjon.

A harmadik, mélyebb szinten azt üzeni, hogy a Het Fietshuys, mint "segítő kéz" jelen van, ha a kerékpárokról van szó.

Írtunk több támogató üzenetet, hogy adjunk némi mélységet ennek az egyszerű, mégis erőteljes kérdésnek.

Ezek az ügyfélközpontú bekezdések elmagyarázzák, hogy miről is szól a Het Fietshuys, építve a márka történetét.

Például:

NEED A RIDE? We'll lend you a bike while we take care of yours.
Sometimes your bike needs some love and attention. This is what we do best. But don't worry, while you're apart, we'll lend you a replacement so you can keep moving. Of course, it's not the same, but it'll keep you from having to use the bus.

Eredmény

Az üzenetek összhangban voltak a tulajdonosok értékeivel, és annyira lelkesek lettek, hogy úgy döntöttünk, ez egy teljes körű, online és offline kampány lesz.

Az online hirdetések vizuális anyagokat terveztük, és irányelveket adtunk az offline hirdetésekhez.

A kampány 2020 vége felé, három hónapig tartott, és nagyon sikeresnek bizonyult. A Het Fietshuys márkaismertsége nőtt Amstelveenben, amit elsősorban a közösségi média platformok követőinek növekedése által mérhető.

Vízió

Bízunk benne, hogy együttműködhetünk a Het Fietshuys-zal a jövőbeli kampányokban is, és izgatottan várjuk, hogy fejlődjenek és növekedjenek.

« Vissza az összes munkához